lauantaina, syyskuuta 04, 2010

Tere ja Moro! Kirjoittelin tuossa aijemmin, miten hienosti agitreenit menivät ja tämä uusi hieno ns. "haltuunotto"-sana toimi loistavasti. Mutta sitä kesti ihan just tasan tarkkaan niiden yhden treenien verran. Torstain harkat menikin sitten ihan penkin alle. Vaikein kohta radasta oli kaksi putken päätä jotka olivat ihan kiinni toisissaan ja siitä mentiin radan aikana 3 kertaa, välillä toiseen putken päähän ja välillä toiseen...putket olivat ns.L:n mallisia ja toistensa peilikuvia siis..ennen näitä putkia oli A-este ja muuri ja sit putkiin..En saanut millään osumaan pokia oikeisiin päihin, varsinkaan Axua...Ja sit rupesi jo ärsyttämään ihan älyttömästi, kun ei onnistunut...HUOH! Perjataina sain nauttia taas Kirsin seurasta ja hyvistä neuvosta tokon merkeissä. Kirsillä ja Safiirilla menikin ihan tosi hienosti, ja ennenkaikkea fiilis oli heillä kohdallaan. Kirsi osaa kehua koiransa niin superhienosti, että koirat vain kiemurtelevat hänen jaloissaan onnesta.:) :). IHANAA!! Ehkä minäkin vielä joskus osaan.Ainakin sain taas Kirsiltä kultaakin kalliimpia neuvoja ja kannustusta. Hänkin sanoi nimittäin, etta minulta on kadonnut sellainen tietynlainen ilo ja riemu tässä tokon tekemisessä..sellainen hulluttelun meininki...ROBOTTI MATLEENA TULEE!!!!Kauheaa, en ihmettele yhtään jos ei agility ja toko onnistu, kun olen vain sellainen tylsä robotti-ämmä. Tänään oli Siuntion koirakerhon epäviralliset agikisat ja otin molempien poikien kanssa 2 starttia...tulokset HYLHYLHYLHYL!!! Ja ihan hirveetä räpellystä se olikin...Eräs kerhomme jäsen sanoikin minun ja Reetun tullessa maaliin silmät suurina ja suu auki kauhusta näin: " Matleena.....MITÄ SULLE ON TAPAHTUNUT??...Sinä et ohjaa enää koiraa ollenkaan!...oli pakko sanoa, sillä mielestäni olet kuitenkin hyvä ohjaaja"......ja toinen sanoi, kun ohjasin taas Axun väärään päähän putkea, että "Miten sinä Matleena aina onnistutkin tuossa?".....tässä on nyt parin viimeisen viikon aikana ollut tosi monta herätyksen paikkaa, että pitäisi todellakin miettiä, että miten minun tulisi toimia...Onneksi en ole varannut kuin 2 tokokilpailua, vaikkakin tuntuu nyt siltä, että sekin on liikaa. Ei ollut kisojen jälkeen tänään itku kyllä kaukana...siitä onkin pitkä aika kun on tuntunut tältä....Onneksi ei ole enään kuin kaksi viikkoa agitreeniä ja sitten on taas talvi taukoa...ja vaikka saataisiinkin halli vuokralle, en kyllä tiedä haluanko mennä mukaan. Mikä järki treenata, jos oma mieliala ei ole kunnossa, eikä voi olla täysillä ja aidosti mukana. Kurja se on koirallekin......varsinkin koiralle, jonka vika erinäiset mokat ei varmasti ole....Juups..kirjoittelemisiin......

8 kommenttia:

Marjis kirjoitti...

Välillä on käytävä pohjalla, että on taas mitä tavoitella.. Nimimerkillä kokemusta on! Kyllä te taas löydätte sen riemun yhdessä tekemiseen :) Iso askel on jo otettu, kun olet huomannut sen kadonneen..

Anu kirjoitti...

Moi,

Luin noita aiempia kirjoituksia ja Peetsa näyttääkin jo ilmaiseen ajatuksen joka mulle tuli siitä putkihommasta - en vaan ole osannut sanoa sitä oikeilla sanoilla. Eli sulla oli sekä treeneissä että epiksissä siinä kohassa ainakin Axun kanssa ihan liian voimakas ohjausliike. Puolet ois varmaan riittänyt ;-). Sillä olisit vetänyt koiran pois siitä lähimmästä väärästä putkenpäästä, muttet toisalta ohjannut sitä sinne kaimmaiseen putkenpäähä - olipa hankalasti sanottu.
Mutta näistä saa hyvää oppia jatkoon! Tsemppiä teille ja tiistaina nähtään!

* kirjoitti...

Kiitos Marjis tsempistä ja kannustuksesta :)..Kyllä kbit tämä tästä...taas joskus..Anulle kiitos kommenteista ja neuvoista.

kirsi.soderberg@helsinki.fi kirjoitti...

Neää, ei mitään hyytyilemistä! Kuten mä sanoin ja Marjis vahvisti, kaikki käy pohjalla! Se on vaan pakollinen osa kiertokulkua, ja jos ei siellä käy, ei voi ymmärtää miten itteänsä kehitää. Axu ja Reetu tekee todella hienoa työtä, joten sähän olet tehnyt asiat juuri kuten pitää. Nyt sun haaste on vaan vauhtunut uuden opettamisesta "vanhan" tiedon riemukkaaseen ylläpitoon, ja se vaan ottaa aikansa oppia niinkuin kaikki muukin. Koirat osaa, sä osaat, joten nyt voit huoletta ottaa tosi rennon asenteen ja pitää vaan hauskaa. Sillon teillä on täydellinen pakka käsissä! Ei koira mokia tajua, se on vaan ohjaajan omassa päässä, siksipä mokistakin aina palkitaan, eikä kerrota koiralle että sillä on vähän hönö ohjaaja :D Joten surku pois ja kohti tulta!

* kirjoitti...

Kiitos Kirsi <3. Tä on jotenkin ihan karseeta...eilenkin tokoharkkojen jälkeen vaan märisin yksinään siellä hämärtyneellä kentällä!!!WHAAAT!!On siis todella outoa miten tä mieli voi hetkessä vaihtua ihan toiseksi...Eilen tosiaan harkitsin jo sitäkin, etten tulisi ollenkaan sinne tokokisoihin....en silloin 11.9, enkä silloin 12.9....Mutta olisihan se jotenkin ihan surkeaa sekin että peruisin ne sen takia, että itseä "vähän" ahistaa...Mutta kiitos kannustuksesta ja kuten mä Marjiksellekin sanoin, niin kyllä kait tämä tästä....pakko....Ja nyt pitäisi tosiaan jättää ihan kokonaan ne ajatukset, että minkälaisia tuloksia minä voin saada jostain tokosta tai agilitystä ja pitäisi osata vain nauttia siitä hetkestä..Nimittäin olen huomannut, että hyvin menneiden treenien jälkeen päässäni on vain siintänyt ajatus esim. siitä, että "Axulla on täysi mahdollisuus tulla tokovalioksi"....*PIIIIIP VÄÄÄÄÄÄRIIIIN*...kun ajatus pitäisi olla vain, että olipa hienosti menneet harkat tms...Voi apua...nyt kun tätä kirjoitan, niin ajatukset rupeaa pyörimään vielä enemmän ja alkaa enemmän ahistaa....huh...taidan olla jotenkin vähän sairas...:D :D. Jää aina vähän ajatukset ja asiat junnaamaan päähän, kun niitä tarpeeksi mietin...hui...nyt on pakko lopettaa, kun ei tämä tästä kummemmaksi muutu...

Erja kirjoitti...

Kyll se siitä! Tätähän tää akiliito on. Ja siinä myös sen suola ja sokeri. Just kun tuntuu, että tästä ei tuu mitään, oot taas onnesi kukkuloilla, kun huomaat, että sittenkin! Tää on faktaa :))

* kirjoitti...

Kiitos Erja :). Toi oli kyllä aika hienosti sanottu :). Niinhän se on...Olen jotenkin niiiiiin sellainen "tunteikas" tyyppi, että sillon kun minusta joskus joltakin tuntuu...NIIN MINUSTA TODELLAKIN TUNTUU...Hui...nyt tuli ajatus, että taidan olla sit hieman sellainen "DRAMA QUEEN" ;D...OU SHIT!! En ole itsestäni koskaan tunnistanut tällaista...pelottavaa :D

Kirsi kirjoitti...

No mut siinähän se pointti just tuli! ***Ja nyt pitäisi tosiaan jättää ihan kokonaan ne ajatukset, että minkälaisia tuloksia minä voin saada jostain tokosta tai agilitystä ja pitäisi osata vain nauttia siitä hetkestä..***
Eli seuraaviin kisoihin sit vaan tavoitteeksi, että ylläpidät hauskuutta sekä ittelles, että koissuille, ja sillon niistä tulee elämän parhaat kisat! Ja todellakin kisoihin, niissä ton fiiliksen opettelu tapahtuu!